Кулинарни рецепти » Зелен фасул с люти чушки

 Зелен фасул с люти чушки

Продукти:

• 2 кг зелен фасул
• 250 г люти чушки шипка
• 100 г чорбаджийски чушки
• 6 глави чесън
• 3 връзки копър

За маринатата:

• 500 мл вода
• 500 мл оцет
• 1 ч.ч. олио
• 1/2 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Сваряваме маринатата от изброените продукти и в нея варим 40 мин почистения зелен фасул. След като го отцедим, го оставяме да изстине.

Запичаме леко от двете страни чушките и ги слагаме при фасула. Добавяме почистените скилидки чесън, нарязания копър и разбъркваме всички продукти.

Пълним буркани със сместа и заливаме с маринатата, затваряме с капачки и стерилизираме 40 минути.

Автор: Иванка Апостолова

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало