Продукти:
• 1 кг гъби
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 с.л. сол
• 1 ч.л. черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Изчистваме, измиваме и нарязваме гъбите. Бланшираме ги 5 мин във вряща вода, към която сме прибавили малко сол и лимонтозу. Отцеждаме гъбите, обливаме ги с течаща вода и отново ги отцеждаме.
Нареждаме ги в буркани като ръсим черен пипер между редовете. Освен това във всеки буркан слагаме по 1-2 зрънца бахар и 1 дафинов лист.
Заливаме гъбите със смес от водата, виното и солта, затваряме бурканите и стерилизираме 60 мин.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...