Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)
• гъби
• 2 с.л. оцет
• 1 с.л. олио
• 1/2 ч.л. сол
• 4-5 зърна черен пипер
• 1-2 зърна бахар
• 1/2 дафинов лист
Начин на приготвяне:
Пущаме почистените гъби във вряща вода, бланщираме 20 мин и след това ги изплакваме със студена вода.
Разпределяме ги в буркани, където предварително сме сложили подправките. Заливаме с вода, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...