Продукти:
• 2,5 кг краставички
• 2,5 кг полуузрели доматчета
• 1 кг червени чушки
• 300 г моркови
• 400 г арпаджик
• 300 г чесън
За маринатата:
• 1 л оцет
• 200 г захар
• 200 г сол
• копър
• листа от целина
Начин на приготвяне:
Краставичките подрязваме от двата края, морковите режем на колелца, малките доматчета оставяме цели и ги избождаме тук-там с игла, обелваме арпаджика и чесъна. Чушките нарязваме на лентички. Редим пласт краставички и домати, отгоре ръсим зелени подправки, чесън, колелца моркови и ивички чушки. И така до напълването на буркана.
Възвираме марината от изброените продукти, оставяме я да изстине, заливаме с нея зеленчуците, затваряме бурканите херметически и стерилизираме 5 мин.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...