Продукти:
• 4 кг зелен фасул
• 2 кг моркови
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 7 глави чесън
• 4 връзки копър
• черен пипер
За маринатата:
• 1 л вода
• 1 л оцет
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. сол
Начин на приготвяне:
Опукваме леко чушките. Нарязваме фасула на парченца по 2 см. Нарязваме морковите на колелца.
Възвираме марината от изброените продукти и попарваме фасула 4-5 мин. Отцеждаме и го смесваме с останалите продукти.
Пълним сместа в буркани и заливаме с марината. Затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...