Кулинарни рецепти » Мариновани чорбаджийски чушки

 Мариновани чорбаджийски чушки

Продукти:

• 2 кг чорбаджийски чушки
• 150 г сол
• 150 г захар
• 300 мл оцет
• 1 глава чесън
• 2 връзки копър

Начин на приготвяне:

Измиваме чушките и изрязваме дръжките им. Поръсваме ги със смес от сол и захар и ги оставяме да престоят 12 часа.

Отцеждаме ги от получилия се сок и към него прибавяме оцет, а ако е необходимо, доливаме вода толкова, че да се покрият чушките. Сваряваме сместа и я оставяме да изстине.

Нареждаме чушките в буркани, като помежду им слагаме чесън и копър. Заливаме ги с изстиналата саламура, затваряме с капачки и стерилизираме 5 минути.

Автор: Калина Иванова

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало