Продукти:
• 1 кг праскови
• 500 мл сухо бяло вино
• 10 мл винен оцет
• 1 пръчка канела
• 8 зърна бахар
• 4 цвята индийско орехче
• 1 ч. л. кориандър
• 1 дафинов лист
• 2 стъбла копър
• 500 г кафява захар
Начин на приготвяне:
Обелваме прасковите, разрязваме ги на две и отстраняваме костилките. Смесваме виното и оцета и в тази марината задушаваме прасковите, след което ги изваждаме и отцеждаме.
Винената отвара оставяме да ври заедно с останалите подправки (без дафиновия лист и копъра) 20 минути на слаб огън. Връщаме плодовете в сместа, прибавяме дафиновия лист и копъра и варим още 4 минути, след което отделяме плодовете.
Редим ги в буркани и заливаме с прецедения сироп. Затваряме и стерилизираме 30 минути.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...