Продукти:
• 2 кг чорбаджийски чушки
• 5 кг червени домати
• 70 г сол
• 70 г захар
• 100 мл олио
• 100 мл оцет
• 2 връзки магданоз
• 1 глава чесън
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките и махаме дръжките им. Попарваме ги във вряща марината, приготвена от солта, захарта, олиото и оцета.
Настъргваме на ренде доматите и ги сваряваме на гъст сос. Прибавяме попарените чушки и варим 10-15 минути.
Слагаме ситно нарязаните магданоз и скилидки чесън. Насипваме ги в бурканчета, затваряме с капачки и стерилизираме 5 мин от завирането.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...