Кулинарни рецепти » Пълнени домати по тракийски

 Пълнени домати по тракийски

Продукти:

• 1 кг домати
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 500 г кайма
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 2 с.л. наситнен магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме здрави червени домати, отрязваме капачета от горната страна и ги издълбаваме, като нарязваме вътрешността.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в част от мазнината. Прибавяме половината от издълбаната вътрешност и варим 2-3 мин. Отстраняваме от огъня и смесваме с ориза, каймата и магданоза.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус, пълним доматите с тази смес и ги захлупваме с отрязаните капачета. Поръсваме останалата доматена вътрешност със сол и 2-3 с.л. олио. Разбъркваме и я изсипваме в тавичка.

Нареждаме отгоре напълнените домати и печем в умерено силна фурна. Когато ястието е почти готово, заливаме с яйцата, разбити с млякото, и допичаме още десетина минути в силна фурна.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало