Продукти:
• 1,5 кг свинско месо (бут или рибица)
• 500 г гъби
• 250 г кашкавал
• 250 г топено сирене
• 1 к.ч. бира
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на пържоли и го начукваме на тънко. Посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер.
В пръстен гювеч нареждаме ред пържоли и ред гъби. Върху тях слагаме тънки парчета кашкавал, а върху тях – топено сирене. Така редим до изчерпване на продуктите, като завършваме с кашкавал.
Сипваме бирата и затваряме гювеча. Печем 2 часа на умерена фурна.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...