Продукти: (за 4 порции)
• 400 г картофи
• 20 г краве масло
• 300 г моркови
• 500 г праз
• 500 г кайма
• 200 г настърган кашкавал
• 4 яйца
• 1 с.л. галета
• 200 г сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме картофите, сваряваме ги, обелваме и оставяме да изстинат. Обелваме морковите, измиваме ги и нарязваме по дължина на 4 части. Слагаме ги с малко вода да се задушат - около 10 минути, през това време бланшираме за 4 минути праза.
Разтопяваме маслото в тиган и запържваме в него каймата при непрекъснато разбъркване. Поръсваме с черен пипер.
Нарязваме картофите на кръгчета и ги нареждаме в обилно намаслена тавичка, поръсваме със сол и пипер. Поръсваме отгоре 1/3 от кашкавала, върху него разпределяме равномерно каймата и отново слагаме част от останалия кашкавал. После подреждаме морковите, праза и поръсваме с останалия кашкавал.
Разбиваме яйцата, разбъркваме ги със сметаната, подправяме със сол и черен пипер и заливаме ястието. Отгоре поръсваме с галета и печем в предварително загрята фурна до 180 градуса около 45 минути.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...