Кулинарни рецепти » Пушена плешка, задушена с вино

 Пушена плешка, задушена с вино
/Италия/

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг пушена плешка
• 8 с.л. сухо бяло вино
• 3 с.л. олио
• 1 голяма глава лук
• 2 големи моркова
• 2 стръкчета целина
• 2 стръкчета магданоз
• 1 дафинов лист
• 300 мл месен бульон или вода
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме плешката в студена вода и я оставяме да престои 1 нощ. На следващия ден подсушаваме, заливаме с виното и оставяме за няколко часа на хладно място, като през това време няколко пъти обръщаме месото.

Изпържваме в олиото нарязаните на парченца лук, целина и моркови, прибавяме ситно нарязания магданоз, захлупваме и задушаваме 5 мин на съвсем слаб огън. След това слагаме в съда пушеното месо, слагаме черен пипер и дафинов лист, заливаме с бульона, захлупваме и задушаваме на тих до умерен огън, докато месото омекне /около 1 1/2 часа/.

Отстраняваме кожата от омекналото месо, нарязваме го на парчета и го подреждаме в огнеупорен съд. Пресоваме зеленчуците с бульона, прибавяме виното, в което е киснало месото и варим няколко минути. След това заливаме месото със соса и го запичаме в предварително загрята слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало