Продукти:
• 1 заек
• 1-2 глави лук
• 4-5 картофа
• 1-2 моркова
• половин лимон
• 1 с.л. мед
• 90 г краве масло
• 1-2 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме заека. Нарязваме го на порции и го натриваме с черен пипер и сол.
Нарязваме лука и картофите на едро, смесваме ги със ситно нарязаните моркови и разстиламе половината от сместа в глинен гювеч. Подреждаме отгоре заешките порции и покриваме с останалите лук и картофи. Посоляваме и слагаме тук там лимонови резенчета и късчета масло.
Заливаме с доматеното пюре, размито в малко вода, захлупваме и слагаме гювеча в студена фурна. Печем 2-3 часа на силен огън.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...