Кулинарни рецепти » Заешки гювеч

 Заешки гювеч

Продукти:

• 1 заек
• 1-2 глави лук
• 4-5 картофа
• 1-2 моркова
• половин лимон
• 1 с.л. мед
• 90 г краве масло
• 1-2 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме заека. Нарязваме го на порции и го натриваме с черен пипер и сол.

Нарязваме лука и картофите на едро, смесваме ги със ситно нарязаните моркови и разстиламе половината от сместа в глинен гювеч. Подреждаме отгоре заешките порции и покриваме с останалите лук и картофи. Посоляваме и слагаме тук там лимонови резенчета и късчета масло.

Заливаме с доматеното пюре, размито в малко вода, захлупваме и слагаме гювеча в студена фурна. Печем 2-3 часа на силен огън.

Автор: Венета Стоева

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало