Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свинско филе
• 1 глава лук
• 150 г гъби
• 2-3 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• 4 тънки резенчета шунка
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Ситно нарязания лук и гъбите задушаваме в маслото, прибавяме счукания чесън, а след като се изпари водата - нарязания магданоз и черния пипер.
Филето нарязваме на 4 порции и начукваме всяко парче. Поставяме върху фолио за загъване. Върху всеки котлет разстиламе от плънката, покриваме с резен шунка, а върху нея слагаме още 1 с.л. плънка.
Загъваме във фолиото, нареждаме пакетчетата в тавичка, сипваме малко вода и печем в умерена фурна. Поднасяме с фолиото.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...