Кулинарни рецепти » Зимен гювеч

 Зимен гювеч

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг тлъсто телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 500 г картофи
• 1 буркан консервиран зеленчук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го запържваме в сгорещеното олио. Посоляваме, прибавяме лука, нарязан на тънки филийки, запържваме и поръсваме с червения пипер. Наливаме 1 ½ ч.ч. вода и варим месото, докато омекне.

Прибавяме картофите, нарязани на филийки, а след десетина минути – консервирания зеленчук и ситно нарязания магданоз. Изсипваме ястието в тавичка /или пръстен гювеч/ и печем в предварително загрята умерено силна фурна. Можем да залеем готовия гювеч с 3-4 разбити яйца и да го запечем в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало