Продукти:
• 500 г телешко месо
• 2-3 стръка праз
• 250 г моркови
• 2 патладжана
• 125 г сланина
• 150 г целина
• 1 шепа гъби
• 2 ч. ч. картофено пюре
• 2 ч. л. масло (маргарин)
• 2 ч. л. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме месото и зеленчуците (без патладжана) през месомелачка, посоляваме и подправяме с черен пипер. Попарваме патладжаните с вряла вода и ги обелваме.
В намаслено глинено гърне, слагаме на дъното картофеното пюре, върху него - сместа от зеленчуци и месо, а най-отгоре - нарязаните патладжани.
Разпределяме върху ястието нарязаната на кубчета сланина, посипваме с галета и добавяме парченца масло. Слагаме гърнето във фурната и задушаваме до готовност на умерена температура.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...