Кулинарни рецепти » Агнешко на фурна по градинарски

 Агнешко на фурна по градинарски

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 180 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го нарязваме на порции.

Покриваме дъното на пръстен съд /или тавичка/ с агнешки кости и нарязания на колелца морков, ситно нарязаната целина и нарязания на малки кубчета лук. Отгоре нареждаме порциите месо, посоляваме и поливаме с разтопеното олио. Печем в силна фурна.

Щом месото се запече отгоре, обръщаме порциите и продължаваме да печем в умерена фурна, като от време на време доливаме по малко гореща вода и обливаме месото със соса от тавата.

Изваждаме опеченото месо, а към соса прибавяме виното и брашното, размито с малко вода. Връщаме съда на огъня, докато сосът кипне. Поднасяме месото, полято със соса и гарнирано с опечените зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало