Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешка кайма
• 1 глава лук
• 1 консерва зелен боб
• 400 г мариновани моркови
• 1 консерва царевица
• 1 консерва грах
• 250 г сирене
• 50 г краве масло
• 4 ч.ч. картофено пюре (полуфабрикат)
• черен пипер, сол
• подправки по избор
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го пържим заедно с каймата 5-10 минути. Поръсваме с черен пипер и подправки. Разстиламе тази смес на дъното на предварително намазана с олио тавичка.
Последователно нареждаме на пластове над каймата отцедения зелен боб, нарязаните моркови, отцедените царевица и грах. Нарязваме сиренето на филийки, които нареждаме върху зеленчуците, а върху филийките слагаме парченца масло.
Приготвяме картофеното пюре според указанията на опаковката, но добавяме още малко прясно мляко или вода, за да стане малко по-рядко. Покриваме цялата касерола с пюрето.
Печем около 1 час при 180°С, докато картофеното пюре хване коричка. Ястието става по-вкусно, ако го приготвим в пръстен съд с разлата форма.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...