Кулинарни рецепти » Пържоли с орехи и кашкавал

 Пържоли с орехи и кашкавал

Продукти:

• 4 свински или пилешки пържоли без кост
• 3-4 с.л. олио
• 2-3 с.л. брашно
• 2 яйца
• 2-3 с.л.галета
• 1 кофичка кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• 100 г смлени орехи
• 200 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите и ги поръсваме със сол и черен пипер. Панираме ги последователно в брашното, разбитите яйца и галетата. Пържим ги в добре загрятото олио до златисто.

Нареждаме пържолите в намазнена тавичка. Разбиваме киселото мляко и към него прибавяме счукания чесън, смлените орехи и нарязания на ситно магданоз. Изсипваме сместа върху пържолите.

Печем в предварително загрята фурна. След като яденето е готово, поръсваме с настъргания кашкавал и оставяме още няколко минути във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало