Кулинарни рецепти » Кюфтета Хасан паша

 Кюфтета Хасан паша

Продукти:

• 500 г кайма
• 2 филии хляб
• 1 глава лук
• 3 яйца
• 2 с.л. доматено пюре
• 4 картофа
• 3 с.л. масло
• 3 с.л. прясно мляко
• кимион
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Към каймата прибавяме намокрената сърцевина на хляба, настъргания на ренде лук, двете яйца и подправките и ги разбъркваме добре.

Приготвяме кюфтета с големина на яйце, като издълбаваме гнездо на всяко и ги редим в тавичка. Заливаме с разтопено масло и ги печем 20-25 минути в силно нагорещена фурна.

Сваряваме картофите и ги пасираме. Слагаме ги в тенджера, добавяме 1 с.л. масло, 1 яйце, 2 с.л. мляко, сол и черен пипер.

Така приготвената смес запържваме в продължение на 5 минути, като разбъркваме, докато се получи хомогенно пюре.

Без да вадим кюфтетата от тавичката, ги напълваме с пюрето. Разтваряме 2 с.л. доматено пюре в 1 ч.ч. топла вода и заливаме кюфтетата, след което ги слагаме отново във фурната за още няколко минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало