Кулинарни рецепти » Оризов пастет

 Оризов пастет

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г ориз
• 2 с.л. краве масло
• 50 г гъби
• 1 връзка зеленина
• 100 г шунка
• 100 г месо
• 3 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза и го отцеждаме.

Изпържваме в половината мазнина ситно нарязаните гъби и зеленина, сипваме малко вода и задушаваме. Прибавяме нарязаната шунка, ситно накълцаното месо, нарязаните домати, доматеното пюре и магданоза. Захлупваме и задушаваме 15 мин. Подправяме с черен пипер и сол и добавяме малко вода. Прецеждаме получения сок през сито върху ориза.

Изсипваме част от ориза в намаслена и поръсена с галета тавичка, издълбаваме го в средата, слагаме вътре месната смес и покриваме с останалия ориз. Посипваме с галета и напръскваме с разтопено краве масло. Печем в умерена фурна до златист цвят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало