Продукти: (за 5 порции)
• 10 зелеви листа
• 1 ч.ч. ориз
• 3 ч.ч. вода
• 500 г телешка кайма
• 1 ч.ч. галета
• 1 щипка канела
• 1 консерва домати
• 1 глава лук
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме зелевите листа за 2 минути. Сваряваме ориза. В голяма купа смесваме телешката кайма, галетата, канелата, прецедените и нарязани домати, лука, нарязан на кубчета и сол на вкус.
Разбъркваме с лъжица изсипваме от телешката смес в центъра на всяко зелево листо. Слагаме лъжица ориз върху каймата. Завиваме листата, като подгъваме краищата и забождаме с клечки.
Увиваме всяко ролце във фолио и го поставяме в плитка тава. Печем 40 минути в умерена фурна.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...