Продукти:
• 500 г кайма,
• 1 глава лук
• 1 връзка зелен лук
• 1 ч.ч. ориз
• 2-3 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• джоджен
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го изпържваме до златисто в сгорещеното олио. Добавяме каймата, ориза, червения пипер и наситнените магданоз и джоджен. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, наливаме малко гореща вода и продължаваме да готвим на умерен огън.
Когато оризът набъбне, прехвърляме сместа в тавичка и заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и брашното. Запичаме ястието в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...