Кулинарни рецепти » Селска дроб сарма

 Селска дроб сарма

Продукти:

• 500 г кайма,
• 1 глава лук
• 1 връзка зелен лук
• 1 ч.ч. ориз
• 2-3 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• джоджен
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го изпържваме до златисто в сгорещеното олио. Добавяме каймата, ориза, червения пипер и наситнените магданоз и джоджен. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, наливаме малко гореща вода и продължаваме да готвим на умерен огън.

Когато оризът набъбне, прехвърляме сместа в тавичка и заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко и брашното. Запичаме ястието в умерено загрята фурна.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало