Продукти:
• 750 г смляно месо
• 300 г гъби
• 1 глава лук
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. натрошена суха чубрица
• 1 с.л. сух магданоз
• 3 яйца
• 3 с.л. мазнина
• кимион и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и заедно с месото го задушаваме в сгорещената мазнина. Добавяме почистените и нарязани гъби и доматеното пюре. Продължаваме задушаването. Заливаме с гореща вода, посоляваме и подправяме с чубрицата, магданоза, кимиона и черния пипер.
Разстиламе сместа в тавичка и печем на умерена фурна. Десетина минути преди да извадим ястието от фурната, го заливаме с разбитите яйца. Допичаме до зачервяване на яйцата.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...