Продукти:
• 500 г кайма
• 6 с.л. олио
• 3 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 л прясно мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом стане прозрачен, прибавяме каймата, ориза и наситнения магданоз. Посоляваме, подправяме с черния пипер и пържим още няколко минути.
После наливаме половината от млякото, което сме смесили с разбитите яйца. Прехвърляме ястието в намаслена тавичка и заливаме с останалата млечно-яйчна смес. Печем на 250°С до златистокафяво.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...