Кулинарни рецепти » Агнешко печено с яйца

 Агнешко печено с яйца

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг агнешко или телешко месо
• 350 г ягорида
• 4 яйца
• 1 пакетче краве масло
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме обезкостеното месо, поръсваме го с червен пипер и сол и го слагаме в пръстен гювеч. След това го намазваме с маслото, напръскваме го с вода и печем в умерена фурна, като от време на време поливаме с изпуснатия от него сок.

Заливаме добре изпеченото месо с разбитите яйца, които сме смесили с изцедения от ягоридата сок. След това слагаме отново във фурната за 1-2 минути, за да се запекат яйцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало