Кулинарни рецепти » Маринован печен заек

 Маринован печен заек

Продукти:

• 1 заек
• 1 ч.ч. олио
• 2 с.л. червен пипер
• 5-6 скилидки чесън
• 2 с.л. брашно
• 1-2 дафинови листа
• 1 ч.л. стрита чубрица
• 1 с.л. свинска мас
• сол

За маринатата:

• 1-2 ч.ч. червено вино
• 1 глава лук
• 2-3 моркова
• 1 парче целина

Начин на приготвяне:

Приготвяме маринатата от виното, същото количество вода, нарязания на филийки лук, цепнатите моркови и парчето целина. Накисваме заека за една нощ, след което го изплакваме и го нарязваме на порции.

Изсипваме половината олио в пръстен гювеч, а от другата половина, брашното, червения пипер и чубрицата забъркваме рядка каша.

Посоляваме заешките порции, потапяме ги в кашата и ги нареждаме в гювеча. Между тях слагаме скилидки чесън и парченца дафинов лист. Слагаме върху всяко парче месо по малко мас и наливаме вода, която да покрие порциите.

Захлупваме и печем в умерена вурна до изпаряването на водата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало