Продукти за 4 порции:
• 500 г говеждо филе
• 2 тънки парчета сланина
• 3 малки главички лук
• половин ч.ч. сухо бяло вино
• 2 стръкчета магданоз
• 1 дафинов лист
• мащерка, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме месото, поръсваме с черен пипер, увиваме го в парчетата сланина, завързваме с бял конец, добавяме останалите продукти, заливаме с малко вода и печем в слаба фурна до омекване.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...