Продукти: (за 10 порции)
• 1,5 кг свинско месо
• 1-2 к.ч. разтопена свинска мас
• 500 г лук
• 2 с.л. олио
• 150 г гъби /пресни или стерилизирани/
• 200 г телешки черен дроб
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1-2 сухи люти чушлета
• 2 ч.л. стрита чубрица
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на по-едри хапки и го запържваме в сгорещената свинска мас. Прибавяме нарязания на тънки филийки лук и също го запържваме, докато стане стъклен.
Отделно в олиото и малко вода задушаваме нарязаните на ивички гъби и нарязания на парченца черен дроб. След това прибавяме сместа към месото с лука. Посоляваме на вкус и поръсваме с чубрицата, черния пипер и стритите люти чушлета. Наливаме виното и вода, колкото да покрие продуктите.
Разбъркваме добре и прехвърляме сместа в тавичка. Печем ястието 20-25 мин в умерена фурна.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...