Продукти: (за 4 порции)
• 500 г говеждо месо
• 1 с.л. царевично брашно
• 60 г олио
• 2-3 малки глави лук
• 3-4 моркова
• 1 скилидка чесън
• 2 с. л. червено вино
• няколко маслини
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца, овалваме го в царевичното брашно и леко го запържваме в мазнината. Изсипваме го в йенски съд за печене.
Нарязваме лука на ситно, а морковите на кубчета и ги запържваме в същата мазнина, докато леко се зачервят. Прибавяме виното, счукания чесън и 1/2 л топла вода.
С получения сос заливаме месото, похлупваме и печем 2 часа в умерена фурна. Преди да сервираме, аранжираме ястието с маслините.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...