Кулинарни рецепти » Говеждо по манчестърски

 Говеждо по манчестърски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г говеждо месо
• 1 с.л. царевично брашно
• 60 г олио
• 2-3 малки глави лук
• 3-4 моркова
• 1 скилидка чесън
• 2 с. л. червено вино
• няколко маслини
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парченца, овалваме го в царевичното брашно и леко го запържваме в мазнината. Изсипваме го в йенски съд за печене.

Нарязваме лука на ситно, а морковите на кубчета и ги запържваме в същата мазнина, докато леко се зачервят. Прибавяме виното, счукания чесън и 1/2 л топла вода.

С получения сос заливаме месото, похлупваме и печем 2 часа в умерена фурна. Преди да сервираме, аранжираме ястието с маслините.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало