Кулинарни рецепти » Печени ребра по китайски

 Печени ребра по китайски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1,4 кг предни свински ребра
• 1 щипка зелен китайски чай
• 500 мл кипяща вода
• 50 мл соев сос
• 4 скилидки чесън
• 3 зърна карамфил
• 1 зърно анасон
• 40 г захар
• 40 г краве масло
• 2 големи глави лук

Начин на приготвяне:

Заливаме чаените листа с кипящата вода, киснем 5 мин и прецеждаме чая. Добавяме соевия сос, карамфила, анасона, половината захар и счукания чесън. Оставяме маринатата да изстине.

Варим ребрата около 20 мин. Изваждаме ги и ги обливаме с топла вода. Хубаво ги накисваме в маринатата и оставяме съда 4 часа в хладилника, като периодично обръщаме ребрата.

Загряваме фурната на 180°С. Нареждаме ребрата на пергаментова хартия върху решетката на фурната и печем 45 мин като периодично ги мажем с маринатата.

В тиган с дебело дъно стопяваме маслото. Задушаваме нарязания на много тънки филийки лук 2-3 мин. Поръсваме с останалата захар и малко засилваме котлона. Продължаваме да пържим, докато лука поруменее равномерно. Бъркаме постоянно. Наливаме 75 мл от маринатата и намаляваме котлона.

Оставяме лучената смес да покъкри 5 мин, прехвърляме я в купа и пасираме на каша. С част от този сос намазваме ребрата и печем още 5 мин. Сервираме ги заляти с останалия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало