Продукти:
• 500 г цяло парче телешко месо
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 сурово яйце
• 3 глави лук
• 3-4 моркова
• 200 г зелен фасул
• 100 г натрошена среда от хляб
• 100 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. ситно нарязани зелени подправки (магданоз, копър, мащерка)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме сварените яйца и ги прекарваме през месомелачка заедно с хляба и 2 глави лук. Поръсваме със зелените подправки, черен пипер и сол, прибавяме суровото яйце и разбъркваме много добре.
Разстиламе месото на правоъгълник и леко го начукваме, за да се изравни. Разпределяме приготвената плънка по дължината му и навиваме месото на руло. Зашиваме го с домакински конец.
Нарязваме останалия лук и морковите на ситно и леко ги запържваме в смес от олиото и половината от маслото. Прибавяме рулото и го запържваме от всички страни. После наливаме виното и 1 ч.ч. топла вода и печем 45 мин в слаба фурна.
Попарваме зеления фасул 5-6 мин във вряща подсолена вода. Отцеждаме и го запържваме в останалото масло. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Нарязваме изстиналото руло на филийки и го поднасяме, гарнирано със зеления фасул.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...