Кулинарни рецепти » Коледни телешки рулади

 Коледни телешки рулади
(Франция)

Продукти:

• 500 г цяло парче телешко месо
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 сурово яйце
• 3 глави лук
• 3-4 моркова
• 200 г зелен фасул
• 100 г натрошена среда от хляб
• 100 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. ситно нарязани зелени подправки (магданоз, копър, мащерка)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме сварените яйца и ги прекарваме през месомелачка заедно с хляба и 2 глави лук. Поръсваме със зелените подправки, черен пипер и сол, прибавяме суровото яйце и разбъркваме много добре.

Разстиламе месото на правоъгълник и леко го начукваме, за да се изравни. Разпределяме приготвената плънка по дължината му и навиваме месото на руло. Зашиваме го с домакински конец.

Нарязваме останалия лук и морковите на ситно и леко ги запържваме в смес от олиото и половината от маслото. Прибавяме рулото и го запържваме от всички страни. После наливаме виното и 1 ч.ч. топла вода и печем 45 мин в слаба фурна.

Попарваме зеления фасул 5-6 мин във вряща подсолена вода. Отцеждаме и го запържваме в останалото масло. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Нарязваме изстиналото руло на филийки и го поднасяме, гарнирано със зеления фасул.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало