Кулинарни рецепти » Месен хляб с коричка от бекон

 Месен хляб с коричка от бекон

Продукти: (за 4 порции)

• 20 г сушени гъби
• 1 яйце
• 700 г телешка кайма
• 6 с.л. галета
• 1 връзка магданоз
• 2 глави лук
• 6 дълги ленти бекон
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. горчица
• 2 с.л. захар
• 150 г бяла ряпа
• 150 г сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме гъбите. Нарязваме ситно лука и магданоза. Отделяме водата от гъбите в друг съд, а тях смиламе. Омесваме каймата с яйцето, горчицата, лука, магданоза, гъбите, черен пипер и сол на вкус.

Предаваме на омесената кайма форма на хляб и я слагаме в тава. Покриваме "хляба" с беконените ивички. Печем във фурната 1 час при 200 градуса. От време на време овлажняваме "хляба" с водата от гъбите.

Обелваме ряпата, нарязваме я на резенчета и я запържваме в сгорещеното олио. Посипваме резенчетата със захар, наливаме 4 с.л. вода и задушаваме 10 минути. Подправяме със сол на вкус.

Изваждаме месния "хляб" от тавата, а отделения сос изсипваме в тенджерка, прибавяме сметаната и слагаме сместа на огъня да кипне. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Поднасяме "хляба" с ряпата и сметановия сос.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало