Продукти: (за 4 порции)
• 4 пържоли по 150 г
• 4 парчета солена сланина по 50 г
• 4 наденички по 50 г
• 1 връзка корени за супа
• 100 г гъби
• 40 г краве масло
• 1 кисела краставичка
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене,
Начин на приготвяне:
Задушаваме в разтопеното масло ситно нарязаните гъби лук и корени за супа.
В загрята мазнина изпържваме от двете страни пържолките. Прибавяме задушените зеленчуци, ситно нарязаната краставичка, парчетата сланина, нарязани като гребен, наденичките, разрязани като клончета.
Поливаме с мазнината от пърженето и слагаме за около 10 мин във фурната.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...