Кулинарни рецепти » Котлети с мариновани лукчета

 Котлети с мариновани лукчета

Продукти: (за 4 порции)

• 4 свински котлета по 200 г
• 50 г брашно
• 50 мл зехтин
• 2 глави лук
• 450 г цели консервирани домати със сока
• 250 мл червено вино
• 150 г сладки мариновани лукчета
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. захар
• мащерка, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното, солта и пипера. С дървено чукче изтъняваме леко котлетите, овалваме ги в брашнената смес и ги изпържваме в тиган с двойно дъно в 1 с.л. зехтин. Прехвърляме ги в огнеупорен съд, отцедени от мазнината.

Доливаме в тигана останалия зехтин и пържим 2 мин нарязания на ситно лук. Прибавяме нарязаните на парченца домати заедно със сока, подправяме със сол и черен пипер и готвим, докато течността поизври.

Прибавяме виното, оцета и отцедените от маринатата лукчета. Готвим още 3 мин. Подправяме с мащерката.

Заливаме котлетите с този сос и ги наръсваме със захарта. Захлупваме и печем 1 час на 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало