Продукти: (за 2 порции)
• 2 свински котлета
• 1 кренвирш
• 1 кисела краставичка
• 1/2 ч.л. горчица
• 1 главичка лук
• 1-2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. олио
• кимион, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме котлетите, подсушаваме ги и с остър нож ги разрязваме по дължина, така че да се получат джобчета.
Запържваме в малко олио ситно нарязания лук. Прибавяме ситно нарязания кренвирш, ситно нарязаната краставичка и горчицата, разбъркваме добре и напълваме котлетите с тази смес. Захващаме отворите с конец /или клечки за зъби/, овалваме ги в брашното и ги поръсваме с олио.
Нареждаме котлетите в намаслен съд, заливаме ги с 3-4 с.л. вода, поръсваме ги с кимиона и ги печем в предварително загрята гореща фурна.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...