Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма /смес/
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме тесто от брашното, содата, 1 яйце и 1 ч.ч. вода. Разточваме кора с дебелина 2-3 мм и я нарязваме на правоъгълничета.
Омесваме каймата с черен пипер и сол на вкус и я разпределяме върху тестените правоъгълници. После ги прегъваме и слепваме краищата им.
Подреждаме така приготвените тестени сарми в намаслена тавичка, намазваме ги с разбито яйце и печем в умерена фурна.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...