Продукти:
• 1 кг свински ребра
• 2 ч.ч. бяло вино
• 50 мл водка
• 1 ч.ч. сусам
• 1 ч.ч. мед
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смесваме виното, водката и солта и в тази марината накисваме ребърцата за 24 часа. Изваждаме ги и ги потапяме в меда.
Овалваме ги в сусама и нареждаме в тавичка с малко вода. Запичаме в силна фурна до зачервяване.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...