Кулинарни рецепти » Агнешка плешка със спанак

 Агнешка плешка със спанак

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г агнешка плешка
• 60 г олио
• 1/2 с.л. брашно
• 1 малка глава лук
• 500 г спанак
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме измитото месо в малко подсолена вода до полуомекване. Изваждаме и нарязваме на парченца.

Нарязваме почистения спанак на едро. Прибавяме месото и лука, който предварително сме запържили. Поръсваме брашното, черен пипер и сол на вкус.

Наливаме малко от бульона, в който сме варили месото и печем под похлупак в гореща фурна до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало