Продукти: (за 4 порции)
• 800 г кайма (смес)
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 2-3 скилидки чесън
• 4-5 с. л. олио
• черен и червен пипер
• магданоз
• чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Измесваме каймата със сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз и чубрица на вкус. Оформяме с мокри ръце кюфтенца, големи колкото топчета за супа, изпържваме ги в предварително сгорещеното олио.
Оставяме ги върху хартия да се отцедят от мазнината. Нареждаме ги в тавичка.
Разбиваме яйцето с киселото мляко, прибавяме счукания чесън, посоляваме и с тази смес заливаме кюфтенцата. Отгоре наливаме мазнината от пърженето и запичаме ястието в гореща фурна.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...