Кулинарни рецепти » Овчарски кюфтенца

 Овчарски кюфтенца

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г кайма (смес)
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 2-3 скилидки чесън
• 4-5 с. л. олио
• черен и червен пипер
• магданоз
• чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Измесваме каймата със сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз и чубрица на вкус. Оформяме с мокри ръце кюфтенца, големи колкото топчета за супа, изпържваме ги в предварително сгорещеното олио.

Оставяме ги върху хартия да се отцедят от мазнината. Нареждаме ги в тавичка.

Разбиваме яйцето с киселото мляко, прибавяме счукания чесън, посоляваме и с тази смес заливаме кюфтенцата. Отгоре наливаме мазнината от пърженето и запичаме ястието в гореща фурна.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало