Кулинарни рецепти » Сакарска гозба

 Сакарска гозба

Продукти: (за 10 порции)

• 1 кг обезкостено свинско месо
• 1 кг свинска карантия
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки хапки и го варим в подсолена вода, докато омекне.

Измиваме добре свинската карантия и я сваряваме отделно също в подсолена вода. След това нарязваме субпродуктите на ситно, прибавяме нарязаното месо и поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.

Посоляваме на вкус, поръсваме с червения пипер, разбъркваме добре, за да се размеси месото с подправките, и изсипваме сместа в тавичка. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало