Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг агнешко месо и дреболии
• 2-3 връзки пресен лук
• няколко люти чушки
• 1 пакетче краве масло
• 1,5 к.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 1-2 домата
• 1/2 к.ч. бяло вино
• черен и червен пипер,
• джоджен, калофер
• лимонов сок, сол
Почистваме и измиваме добре месото и дреболиите, нарязваме всичко на кубчета и слагаме в пръстен съд. Прибавяме нарязания лук, лютите чушки, маслото, червен и черен пипер, калофер и джоджен. Посоляваме, наливаме виното, лимонов сок и малко вода и захлупваме.
Слагаме ястието да се задушава в умерена фурна, докато месото и дреболиите омекнат. След това заливаме кебапа с яйцата, които сме разбили в млякото и леко запичаме.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...