Продукти:
• 800 г телешко месо
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 100 г краве масло
• 1 дафинов лист
• 8-10 зрънца черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, които нареждаме в глинен гювеч. Покриваме с едро нарязания лук и обелените скилидки чесън, прибавяме дафиновия лист и черния пипер, слагаме тук там парченца от маслото, посоляваме и наливаме виното и малко вода.
Захлупваме и слагаме гювеча в студена фурна. Загряваме фурната до 200°С и печем около час и половина.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...