Кулинарни рецепти » Телешки гювеч с лук

 Телешки гювеч с лук

Продукти:

• 800 г телешко месо
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 100 г краве масло
• 1 дафинов лист
• 8-10 зрънца черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, които нареждаме в глинен гювеч. Покриваме с едро нарязания лук и обелените скилидки чесън, прибавяме дафиновия лист и черния пипер, слагаме тук там парченца от маслото, посоляваме и наливаме виното и малко вода.

Захлупваме и слагаме гювеча в студена фурна. Загряваме фурната до 200°С и печем около час и половина.

Автор: Венета Симеонова

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало