Продукти:
• 1 кг телешка кайма
• 1 филия хляб
• 100 мл прясно мляко
• 1 кренвирш
• 150 г пушено сирене
• 200 г гъби от консерва
• 2 яйца
• 1 ч.ч. доматен сос
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с филията хляб, предварително натопена в мляко, добавяме яйцата и нарязаните гъби, кренвирш и пушено сирене. Поръсваме подправките, омесваме и разстиламе сместа в правоъгълна йенска тенджера.
Печем при 200 градуса. Изваждаме готовото ястие, поливаме с доматения сок, поръсваме с магданоз и отново леко запичаме (около 5 минути).
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...