Кулинарни рецепти » Свинско с гъби и топено сирене

 Свинско с гъби и топено сирене

Продукти:

• 600 г свинско филе
• 400 г пресни печурки
• 4 с.л. зехтин
• 2-3 стръка праз (бялата част, около 300 г)
• 400 г сметана
• 200 г топено сирене
• магданоз, копър
• сол, смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, подсушаваме и го нарязваме на хапки, които леко начукваме и подправяме на вкус.

Измиваме гъбите и ги нарязваме на едро. Почистваме праза, измиваме го, разполовяваме го по дължина и нарязваме на парченца с дължина 2 см.

Загряваме в тиган 2 с.л. зехтин, изпържваме в него гъбите и ги изваждаме в чиния. В същата мазнина запържваме праза за 3-4 минути.

С останалия зехтин намазваме формата за печене и нареждаме в нея свинското месо. Отгоре слагаме гъбите и праза. Заливаме със сметаната, разредена с малко вода, и подправяме със сол и черен пипер. Печем в предварително загрята фурна на 180°С за 45 минути.

След това изваждаме ястието от фурната, покриваме го с нарязаното на парченца топено сирене и връщаме да се допече още 15 минути. Преди сервиране поръсваме със ситно нарязани зелени подправки.

Автор: Ирина Ексарова

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало