Кулинарни рецепти » Свинско с гъби и топено сирене

 Свинско с гъби и топено сирене

Продукти:

• 600 г свинско филе
• 400 г пресни печурки
• 4 с.л. зехтин
• 2-3 стръка праз (бялата част, около 300 г)
• 400 г сметана
• 200 г топено сирене
• магданоз, копър
• сол, смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, подсушаваме и го нарязваме на хапки, които леко начукваме и подправяме на вкус.

Измиваме гъбите и ги нарязваме на едро. Почистваме праза, измиваме го, разполовяваме го по дължина и нарязваме на парченца с дължина 2 см.

Загряваме в тиган 2 с.л. зехтин, изпържваме в него гъбите и ги изваждаме в чиния. В същата мазнина запържваме праза за 3-4 минути.

С останалия зехтин намазваме формата за печене и нареждаме в нея свинското месо. Отгоре слагаме гъбите и праза. Заливаме със сметаната, разредена с малко вода, и подправяме със сол и черен пипер. Печем в предварително загрята фурна на 180°С за 45 минути.

След това изваждаме ястието от фурната, покриваме го с нарязаното на парченца топено сирене и връщаме да се допече още 15 минути. Преди сервиране поръсваме със ситно нарязани зелени подправки.

Автор: Ирина Ексарова

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало