Кулинарни рецепти » Надиплен патладжан по арабски

 Надиплен патладжан по арабски

Продукти:

• 4 средно големи патладжана
• 500 г кайма
• 2 домата
• 3-4 с.л. доматено пюре
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изрязваме дръжките на патладжаните и ги обелваме на ивици по дължина. Нарязваме ги на средно дебели кръгчета, посоляваме и оставяме за 30 минути да се отцедят. Измиваме ги.

Омесваме каймата с доматеното пюре и наситнените лук и чесън. Посоляваме и поръсваме с магданоз и черен пипер. Слепваме кръгчетата патладжан две по две с каймата.

Подреждаме ги в намазнена тавичка и покриваме с филийки домати. Печем в умерена фурна и сервираме ястието горещо, украсено с клонка магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало