Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо от плешката
• 1 кг овче кисело мляко /или отцедено краве/
• 8 яйца
• 1 ч.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го слагаме в пръстен гювеч или тавичка. Наливаме равни части мазнина и вода, захлупваме /или завиваме с домакинско фолио/ и печем в умерена фурна.
Изваждаме опеченото месо, а към соса от печенето прибавяме яйцата, разбити с киселото мляко. Посоляваме на вкус и варим, докато сосът се сгъсти. Връщаме месото в соса и държим във фурната още 5-6 мин.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...