Кулинарни рецепти » Агнешко на фурна по овчарски

 Агнешко на фурна по овчарски

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо от плешката
• 1 кг овче кисело мляко /или отцедено краве/
• 8 яйца
• 1 ч.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го слагаме в пръстен гювеч или тавичка. Наливаме равни части мазнина и вода, захлупваме /или завиваме с домакинско фолио/ и печем в умерена фурна.

Изваждаме опеченото месо, а към соса от печенето прибавяме яйцата, разбити с киселото мляко. Посоляваме на вкус и варим, докато сосът се сгъсти. Връщаме месото в соса и държим във фурната още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало