Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг телешка кайма
• 1 глава лук
• 6 яйца
• 2 филийки сух бял хляб
• черен пипер, сол
За соса:
• 2 с.л. брашно
• 3 с.л. олио
• 3-4 домата
• 6-7 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба, след което го отцеждаме добре и го смесваме с каймата. Прибавяме ситно нарязаните лук и магданоз, 1 яйце, черен пипер и сол. Омесваме добре сместа и я разделяме на 10 части, които оформяме като топки. Във всяка топка правим вдлъбнатина и слагаме по половин твърдо сварено яйце, обърнато със срязаната част надолу.
Попарваме доматите във вряла вода и след това ги претриваме. Запържваме брашното за соса в мазнината и прибавяме към запръжката доматите, черен пипер и сол.
Нареждаме приготвените гнезда в намаслена тавичка, поръсваме със ситно нарязан магданоз и заливаме със соса. Захлупваме тавичката и печем в умерена фурна.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...