Кулинарни рецепти » Свински рулца с ориз и грозде

 Свински рулца с ориз и грозде

Продукти:

• 4 парчета свинско филе по 150 г
• 1 ч. л. смлян черен пипер
• 1 ч.л. сух босилек
• 1ч.л. горчица
• 4 резенчета пушен бекон
• 2 с. л. ориз
• 4 картофа
• 1 глава броколи
• 500 г десертно бяло грозде
• 2 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 с. л. сметана
• 2 с. л. бяло вино
• 1 ч. л. нишесте
• сол

Начин на приготвяне:

Оформяме парчетата филе на правоъгълни парчета с дебелина 1 см. Поръсваме ги с черен пипер, босилек и ги намазваме с горчица.

Сваряваме ориза, прибавяме към него 1/3 от гроздето, нарязано на колелца, леко препържения бекон, малко от броколите. Посоляваме и разбъркваме.

Получената плънка разпределяме върху филетата и ги навиваме на стегнати рула. Завързваме ги с конец и ги подреждаме в намаслена тавичка. Намазваме ги отгоре с олио и ги покриваме с фолио. Печем ги в силна фурна 30 минути, след това ги откриваме, намазваме ги още веднъж с олио и отново ги запичаме, докато получат кафеникава коричка.

Сваряваме картофите, разрязваме ги на половинки и ги подправяме на вкус. Останалите гроздови зърна също разполовяваме. Накъсваме броколите на розички и ги задушаваме в 4 с. л. вода, 1 с. л. олио, чесъна и сол. С картофите, гроздовите зърна и броколите гарнираме рулата.

Приготвяме сос, като разбиваме нишестето с 1 ч. ч. студена вода и го слагаме на котлона да кипне. Прибавяме сметаната, виното и подправяме на вкус. Варим 3-4 минути и още докато е горещ, изливаме соса върху рулата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало