Кулинарни рецепти » Агнешка плешка с пълнеж от кайсии

 Агнешка плешка с пълнеж от кайсии

Продукти: (за 6 порции)

• 1 агнешка плешка
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол

За плънката:

• 250 г ориз
• 150 г сушени кайсии
• 2 с.л. стафиди
• 2 с.л. бадеми
• 1щипка канела
• 1 щипка кориандър
• 1 щипка джинджифил
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме кайсиите във вода за няколко часа и ги нарязваме на дребно. Бланшираме бадемите. Сваряваме ориза в подсолена вода, изцеждаме го и прибавяме останалите продукти за плънката.

В агнешката плешка оформяме “джоб” и подправяме със сол и пипер отвътре и отвън. Напълваме плешката и зашиваме отвора с конец. Намазваме отгоре с разтопеното масло и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало